T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: akçaabat

Şbt

İki  takım 8 sporcu ile katıldığımız Trabzon gençler satranç il birinciliği yarışmalarında 1 . takımımız hiç maç kaybetmemesine rağmen averajla 2. olmuştur. Tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Akçaabat Anadolu Lisesi Tenis Takımımız, genç erkekler trabzon il ikincisi olmuştur. Tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Şbt

Akçaabat Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi;Geçen yıl mezun olmuş ve üniversiteye yerleşmiş öğrencileri 12.sınıf öğrencileri ile buluşturarak Üniversite üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.8 Şubat tarihinde okulun konferans salonunda gerçekleştirilen organizasyonu düzenleyen Rehber öğretmen Önder Atasoy;Mezun olup üniversiteyi kazanan öğrencilerimiz Üniversite sınavına nasıl hazırlandılar?Çalışma alışkanlıkları nasıldı?Tavsiyeler,Öneriler ve kazandıkları bölümler hakkında bilgi vererek öğrencileri bilinçlendirmeye çalıştılar.

Şbt

17 Şubat Akçaabat 'ın kurtuluş etkinliği kapsamında öğrencilerimize Akçaabatlılar Derneği tarafından hazırlanan belgesel izletildi.

Ara

Ara

Öğrencilerimiz basketbol genç kizlar Trabzon il 2. olmuştur. Emek veren tüm öğrencilerimizi  ve öğretmenlerimizi kutlarız.

Kas

Millî Eğitim Bakanlığı, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı. Okulumuzda projeyi yürütmek amacıyla oluştrulan ekip ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

Ekm

Akçaabat Anadolu Lisesi “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Sempozyumu” 27.10.2023 tarihinde, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Nisa Nur KURBAN’ın üstlendiği sempozyumda;

Zeynep Nur KALYONCU, I.Dünya Savaşı, Milli Mücadele ve Lozan’a giden süreci ve bu olaylar çerçevesinde Trabzon,

Medine SEVİM, Cumhuriyetin ilanı,

Aleyna BABUL, Cumhuriyetin kazanımları,

Abdullah İsar UZUN, Cumhuriyetin İlanının Dünyadaki yansımaları,

Ecrin DELİBAŞ, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Gençliğine Düşen Görevler konulu bildirilerini sundular.

Akademik Danışmanlığını öğrencimiz Ceyhun GÜNER ve Tarih Öğretmenimiz Sara BAYRAM’ın gerçekleştirdiği sempozyumda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

CUMHURİYETİMİZ KUTLU OLSUN…

 

İLELEBET PAYİDAR OLSUN…

 

Ekm

1. Dönem 1. Ortak Sınavlar Miilli Eğitim Bakanlığının aldığı karar sonrasında değişmiştir. 1. Dönem 1. Ortak Sınavlar 30 Ekim Pazartesi günü ile 10 Kasım Cuma günleri arasında yapılacaktır. . Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. Sınav öncesi kazanım-soru dağılım çizlegeleri okulumuz 1. katında bulunan ölçme-değerdirme panosunda yayınlanacaktır.

Yeni sınav tarihlerine aşağıdaki linten pdf formatında ulaşabilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/61/02/317702/dosyalar/2023_10/20101351_Ortak-Sinav-Takvimi-19-Ekim-2023.pdf

Ekm

Haz

Okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Müesser İnce SALİMOĞLU önderliğinde öğrencilerimizin yıl boyu yapmış oldukları resimler Trabzon Devlet Tiyatrosunda sergilendi.

Haz

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet törenimiz okulumuz bahçesinde öğrencilerimizin ve yakınlarınının yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz 10. Sınıf öğrencileri Müdür Yardımcımız Orhan ÇEBİ, Rehber Öğretmenlerimiz Yılmaz TOKDEMİR, Önder ATASOY  ve Matematik Öğretmenimiz Gülay OLGUN eşliğinde Ankara-Eskişehir-Ege gezisine katıldı.

Haz

Geleceğin mimarları; okuyan, anlayan ve yazan bir gençlik olsun sloganıyla çıkılan  bu yolda okulumuz öğretmenlerinden Hatice Suğle ÖZTÜRK ve Şafak DENER koordinatörlüğünde eğitim öğretim yılı boyunca yürütülen projenin içeriği şu şekildedir,Eğitim-Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği  3 okuma kitabı belirlenmiş  ve bu okudukları kitap hakkında kompozisyonlar yazılmıştır. Bu yıl beşincisi düzenlenen Bir Bilenle Bilge Nesil Kitap Okuma Ve Kompozisyon Yazma Projesi’nde  9. Sınıf Öğrencilerimizden Zeynep Sude KÖSE, Zümra KALKIŞIM ve 10. Sınıf öğrencilerimizden  Hayrunisa BULUT ilk 100'e girmişlerdir. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi kutlarız.

May

01.06.2023 Perşembe günü okulumuz bahçesinde yapılacak olan " GELENEKSEL GENÇLİK ŞÖLENİ" ne tüm mezunlarımız ve velilerimiz davetlidir.

Ara