TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Akçaabat Anadolu Lisesi, T.C.Milli Eğitim Bakanlığı´nın 22 Ağustos 1994 gün ve Ortaöğretim Genel Müdürlüğü´nün 12947 sayılı onayı ile 1994 yılında Eğitim-Öğretim hayatına başlamıştır. Okulun açılışında dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Bener CORDAN'ın, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE' nin ve Okulun Kurucu Müdürü Musa Tahsin KALAYCI'nın katkıları büyükolmuştur.

Akçaabat Anadolu Lisesi, 19 Eylül 1994 tarihinde, Akçaabat A. Fazıl Ağanoğlu İlköğretim Okulu bünyesinde Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis olunan üç derslikte fiilen eğitim-öğretim hayatına başlamakla birlikte; söz konusu okulun ihtiyaca cevap verememesi üzerine Akçaabat'ın 115 yıllık bir tarihi geçmişe   sahip eski Merkez İlkokulu binası okulumuza tahsis edilir.

Akçaabat Anadolu Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticilerinin müstakil okul yaptırma gayretleri sonucu, 16 Eylül  2002 tarihinde okulumuz, kendi binasına taşınmış, görkemli bir törenle hizmete açılmıştır.

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 13.10.2021 13:39 - Görüntülenme: 3800