TRABZON / AKÇAABAT - Akçaabat Anadolu Lisesi

Akçaabat Anadolu Lisesi

Yaylacık M. Meslek S. No25 AKÇAABAT/TRABZON
Vizyon
Öğrenci merkezli, kaliteli eğitimi sürekli kılan ve gelişen, akademik başarılarıyla ulusal ve evrensel boyutta topluma katkı sağlayan,insana ve çevreye saygıyı ilke edinen , bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştiren, mensubu olmaktan gurur duyulan bir okul toplumu olmayı hedefliyoruz.
Misyon
Biz Akçaabat Anadolu Lisesi olarak Atatürkçü düşünce çizgisinde demokratik bir iletişim ortamında, düşünen , araştıran, sorgulayan, öğrenmeyi öğrenen,öğrendiklerini davranışa dönüştürebilen, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliğine yatkın, ulusal ve evrensel değerlere bağlı, her alanda başarıyı hedefleyen, sürekli gelişime açık, tarihinden ve kültüründen ilham alan, bugününü günün şartlarına göre düzenleyen ve geleceğe umutla bakan nesillerin mimarı olmak için varız.
Başarılar
Akademik Başarılarımız: Akçaabat Anadolu Lisesi kurulduğu tarihten bu güne kadar mezun ettiği öğrencilerin %99’unu üniversitelerin fakülte düzeyindeki bir alanına yerleştirmeyi başarmıştır. 2008 yılı ÖSS’de aşağıdaki tabloda görüldüğü gibi tüm puanlarda il ikincisi olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. 2006 yılında okulumuz öğrencilerinden Hakan ŞEN ÖSS’de Türkiye 250’ncisi ve Trabzon birincisi olmuştur. Akçaabat Anadolu Lisesi’nden mezun öğrenciler, Tıp Fakültesine:46 Hukuk Fakültesine:17 Hava Harp Okulu:1 Diş Hekimliğine:9 Müh. Mim. Fakültesine:189 Eğitim Fakültesine:179 Eczacılık Fakültesine:5 Fen-Edb. Fakültesine:77 İktisadi İdari Bil. Fakültesine:109 Fizyoterapi ve Rehabilitasyon:1 Beslenme ve Diyetetik:1 İletişim Fakültesi:6 İlahiyat Fakültesi:1 Hemşirelik Sağlık Bil: 30 Su Ürünleri Fakültesine Fak:2 Pol. Mes. Yük. Okuluna:2 M.Y.O:21 Alanlara yerleşmiştir.
Rehber Öğretmen :
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :Normal
Kalorifer
ADSL (1 Mbit)
İlçe merkezine 2, İl merkezine 8 km uzaklıktadır.